Det kreative livet fyller meg med stor glede og undring. Jeg skaper bilder, med kamera som utgangspunkt. Ord og bilder har alltid vært en inspirasjonskilde for meg. Det har alltid vært en del av meg. Som den magiske første setningen inn i en fortelling...

Jeg elsker å forandre det ordinære til noe poetisk.

Med en Bachelor of Arts i Visuell kommunikasjon, og en stor interesse i å fange øyeblikk gjennom kameraet, oppdaget jeg en ny verden med 'den mobile revolusjonen'. Mobil-kameraet ga meg en frihet i det å kunne fotografere og redigere bilder hvor som helst.

 

Jeg elsker enkelheten og tilgjengeligheten.

Alle mine arbeider skapes via mobil og iPad; med ulike redigerings apper. Det er visuell poesi, med utgangspunkt i natur, mennesker og følelser.

I tillegg til utstilling på Galleri Strong i Son i 2015, har jeg deltatt i utstillinger verden rundt de siste årene;

Mobile Photography Awards på Kypros, MIRA Forum Gallery i Portugal, Sixteen Mile Arts i Ontario Canada, WIAM iPhone Photo Show i Milano Italia, Creation (Photographique) Mobile at l'Institut National d'Histoire de l'Arts i Paris og på EXPOSURE CS Gallery i Columbus Ohio, USA.

Det enkle jordnære livet i Son ved Oslo-fjorden, med den vakre naturen rundt meg, er noe jeg verdsetter stort. Skogen og sjøen er mine nærmeste naboer. Å se det vakre, søke gleden, bevare leken i hverdagen og å være inderlig tilstede i mitt eget og mine kjæres liv, er viktig.

HOS

BLOMSTRING & LIVSGLEDE  ↟↟↟  ET VENDEPUNKT

 

For meg er kreativitet livsviktig i hverdagen. Jeg er formgiver og for meg betyr Kreativitet: lek og frihet. Når vi skaper og er kreative, kan vi kjenne på større tilfredshet og livsglede.

 

Jeg måtte lære meg å ha en ’hvilekur’ på mange år, pga sykdom. Meditasjon/ tilstedeværelse og det å ha en kreativ tilnærming til min hverdag endret livet mitt radikalt. Livet kan oppleves utrolig tøft iblant. Noen ganger kan vi oppleve at verden mister sine farger. For meg ble det en vandring på leting etter nye verdier, nye gleder og en 'ny normal'. Det er noe med å ha sett både sitt eget lys og sine egne skyggedaler.

Det magiske ligger i bearbeidelsen og styrken vi finner i oss selv.

Det å gjenoppdage verden gjennom kameralinsen, ble for meg et vendepunkt.

 

Dette bildet er fanget på et avgjørende tidspunkt. I en lang periode opplevde jeg total mangel på krefter, av den typen det er umulig å hvile seg frisk av. En utfordrende og tung tid.

 

Jeg fikk en iPhone i gave og bestemte meg for å utforske mine hjemlige omgivelser, med kameraet. Jeg la meg på terrassen og strødde noen av blomstene fra en krukke på terrassegulvet, og tok bilder. Jeg har alltid hatt fotografering som en stor interesse og avkobling. Med et kamera i en enkel mobil ble det lett å fange de små øyeblikkene. Slik startet det nye kapittelet mitt med iPhoneography.

Jeg brukte flere år der jeg kombinerte fotografering og meditasjon. Jeg lærte meg å leve sakte og være tilstede i små gledesfylte ting som jeg mestret i hverdagen.

 

Gjennom kameraet gjenoppdaget jeg inspirasjonen i det enkle rundt meg. Sansene åpnet seg mer for mine omgivelser og det ga meg en fantastisk gnist til å stå opp neste morgenen. Og neste morgen.

Det ble også dette bildet som startet min nye vei innen mobil-fotografering, og ga meg nye muligheter.

 

 

DET ER VIKTIG Å FINNE GNISTEN

Den gnisten i øynene og i hjertet vårt, som gjør at vi inspireres litt hver dag. Den gnisten som kommer fra noe dypt i oss selv. Fra det stedet i oss som gjenspeiler det som er ekte i hver og én av oss. Den gnisten som gjør at vi ser alle de fantastiske fargene i hverdagen vår.

 

 

UNDRINGEN

 

Fotografering ble som små meditasjoner for meg. Noen dager lokket det meg ut; i hagen, i naturen, til sjøen, til byen. Andre dager ble hjemmet et studio, til utforsking av innendørs fotografering. Jeg lot undringen bli en stor del av hverdagen min, og kameraet ble et verktøy for å fange øyeblikk.

Med  Slow Living, som ble min måte å leve på, skapte jeg en ny hverdag og lærte hvordan jeg kunne ta hensyn til min energi. Jeg gjenoppdaget hvordan jeg ble berørt av sansenes opplevelser. Jeg  begynte å gjøre mer og mer av det som ga meg stor hverdags-glede. 

"Uten undringen inget mysterium, ingen glede, ingen gåsehud.

Undringen får oss til å minnes hvem vi er."

-jason silva

SANSENES MAGI 

Jeg elsker lukten etter at det har regnet og av bål, smaken av sjokolade, synet av store majestetiske trær, bølgenes berøring av huden, lyden av latter og følelsen av å være virkelig tilstede.

 

Nå nyter jeg en sjokolade med god samvittighet, glede er også god helse. Jeg innførte, for mange år siden, helårs-bading; nettopp fordi jeg elsker sjøen og fordi det gir et enormt gledes-kick! Like så daglig musikk som berører meg, som gir meg lyst til å danse eller synge. Eller som gir meg gåsehud eller tårer i øynene.

Jeg er også Badstumester på en badstuflåte, der Sansenes Magi er i hovedfokus. Dufter av eteriske oljer, deilig musikk, varm damp mot huden og avkjølende sjøvann for å gjenfinne balansen i kroppen. Flåten ligger på fjorden, så her merker man godt det skiftende været. 

​​​

 

EN GRØNN GREN I HJERTET

 

Det jeg ser etter og det jeg ønsker å fokusere på, vil oftere komme inn i livet mitt. Jeg ser etter øyeblikk som kan nytes.

 

Det å se etter de gledesfylte øyeblikkene, er den grønne grenen i hjertet mitt.

"If I keep a green bough in my heart, the singing bird will come."
- Chinese proverb

Vi trenger eventyret

jeg vet ikke hvorfor,

jeg bare vet at det er

 

nødvendig

- Astrid Lindgren

UTDANNELSE:

BA (HONS)

COMMUNICATION MEDIA Graphic Design

ved Kent Inst. of Art & Design, Maidstone UK

MASTER Practitioner Coach

ved Nordic Coach & NLP Academy, Oslo

THE INSIDE STORY; Online Business Course, med Susannah Conway

AGAPE INSTITUTTET, Oslo

MINDFULNESS/ Veileder i Tilstedeværelse

Stolt MAMMA for mine 3 fantastiske jenter

_______________

MEDLEM AV:

- GRAFILL

- NEM (New Era Museum) Italy

- TheAppWhisperer, 

   Mobile Photography & Art