MULIGENS VERDENS TRYGGESTE HAGE'Jeg er ferdig vandret' sa hun med et smil til publikum


_______________

Ordene kom fra Safia Abdi Haase, hovedtaler på en flott statsborger-seremoni jeg var så heldig å bli invitert med på i helga. Safia er ei fargerik, varm, norsk-somalisk kvinne som kom til Norge i 1992. På klingende nordnorsk sa hun at hun betegner seg selv som 'ferdig vandret' innvandrer - hun er kommet for å bli.

Det er så flott å få være samlet i et slikt mangfold. Med stor respekt, ydmykhet og takknemlighet fikk vi et ørlite innblikk i hennes fortelling. Og i rommet var det 274 nye norske statsborgere, med sine egne livshistorier, som har kommet hit til oss. Norges hage er stor og vi blir rikere av dette vakre mangfoldet.

__________


Akkurat nå, i mai; måneden som oftest er over før jeg får tenkt meg om, ønsker jeg meg Langsom vandring gjennom dagene. På en litt Okse Ferdinandsk vis; sitte ned og lukte på blomstene. Mai byr på et så stort mangfold og så stor skjønnhet, at det er synd å ikke unne seg små pauser. Samtidig er det så utrolig mye jeg har lyst til å gjøre! Skape vakre nye bilder, så nye frø, lage terrasse til en ny sommer i leiligheten, besøke venner og familie... Kjenner du deg igjen?


For meg blir det å finne en balansen mellom å gjøre og være. Jeg vil nyte!


Kanskje starte med en kopp kaffe på steingjerdet utenfor... og en vaffel.


Kjære medvandrer, jeg ønsker deg en langsom Magiske Mai! xx

Kjære vakre Norge heldige er vi som har deg

som muligens verdens flotteste

og tryggeste hage.

Kanskje vi skal beskjære

tujahekken litt ekstra

neste sommer,

så vi kan vinke til naboene

og be dem inn i hagen vår på en kopp kaffe og vafler


-poesifratrikken


______________